Način pripreme
Sušeni paradajz se stavljaju u toplu vodu da se hidriraju. Ako se koriste sušeni paradajzi u ulju, nije potreban drugi začin.
Spanać se dobro opere i iskida. Luk se sitno isecka. Čeri paradajz se iseče na polovine. Beli luk se usitni.
Pirinač se opere i stavlja se da se skuva u 3 šolje vode.
U vrućem ulju se proprži luk sa čeri paradajzom, prstohvatom soli, crnim biberom i alevom paprikom. Ostavljaju se na nekoliko minuta dok ne omekšaju uz povremeno mešanje.
Sušeni paradajzi se iseckaju.
Nakon toga u šerpu za kuvanje se dodaje spanać, leblebija, sušeni paradajz i 1/2 šolje vode.
Kada provri, smanjuje se, dodaju se ostali začini i ostavlja se da se krčka otprilike 5 minuta.
Na kraju se dodaje humus, dobro se izmeša i malo nakon toga jelo od povrća se skida sa ringle.
Jelo sa leblebijom se servira sa delom pirinča i posuto s malo limunovog soka i po želji peršuna.
Neka vam je ukusno sa ovim mediteranskim jelom od leblebija, spanaća i paradajza.