Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Pašteta»Fin krem od guščije džigerice

Fin krem od guščije džigerice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Fin krem od guščije džigerice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
4
"Delikates kojim ćete oduševiti sve goste - krem od guščije džigerice koji može da se servira sa domaćim brusketima"

Potrebni sastojci

  • guščija džigerica - 150 g, sirova
  • pavlaka - 200 ml, 35 % masnoća
  • vino - 50 ml, dezertno, slatko
  • želatin - 2 lista, 4 g
  • biber - 2 prstohvata, fino samleven
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • zrnca nara - za ukras
  • prepečene kriške - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte slatko vino i redukujte skoro na polovinu.

Ako nemate dezertno vino, koristitte obično belo ili crveno suvo vino sa kašikom šećera.

2.Sipajte redukovan alkohol u blender i u njega stavite guščiju džigericu na parčiće, očišćenu od žilica. Sameljite da bude glatko.

3. Sipajte pavlaku, so, biber i promešajte dobro.

4. Zagrejte smesu do 90 stepeni i mešajte 10 minuta. Za to vreme hidrirajte želatin u hladnoj vodi.

5. Sklonite sa vatre i stavite želatin oceđen od vode.

Dobro promešajte i sipajte u 4 male ili dve veće posudice.

Kada se guščija pašteta ohladi, stavite u frižider da se stegna pri čemu svaku čašu prekrijete streč folijom.

6. Servirajte ovaj raskošan i delikatan krem, ukrašen zrnicma nara i u društvu prepečenih kriški.

Može da se konzumira kao pašteta i da se servira u posebim prilikama.

Pravo uživanje za čula je ovaj fini krem od guščije džigerice!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: