Način pripreme
1. Zagrejte slatko vino i redukujte skoro na polovinu.
Ako nemate dezertno vino, koristitte obično belo ili crveno suvo vino sa kašikom šećera.
2.Sipajte redukovan alkohol u blender i u njega stavite guščiju džigericu na parčiće, očišćenu od žilica. Sameljite da bude glatko.
3. Sipajte pavlaku, so, biber i promešajte dobro.
4. Zagrejte smesu do 90 stepeni i mešajte 10 minuta. Za to vreme hidrirajte želatin u hladnoj vodi.
5. Sklonite sa vatre i stavite želatin oceđen od vode.
Dobro promešajte i sipajte u 4 male ili dve veće posudice.
Kada se guščija pašteta ohladi, stavite u frižider da se stegna pri čemu svaku čašu prekrijete streč folijom.
6. Servirajte ovaj raskošan i delikatan krem, ukrašen zrnicma nara i u društvu prepečenih kriški.
Može da se konzumira kao pašteta i da se servira u posebim prilikama.
Pravo uživanje za čula je ovaj fini krem od guščije džigerice!