Način pripreme
Kolenicu potopite preko noći u hladnoj vodi. Voda se menja nekoliko puta. Sutradan se voda baci. Sipajte čistu vodu da pokrije kolenicu i kuvajte je 1 sat. Ekspres lonac možete koristiti za brže kuvanje.
Dok se kolenica kuva, pripremite sos od paradajza.
Usitnite paradajz i luk. U šerpi zagrejte ulje, dinstajte luk sa malo vode dok ne omekša.
Dodajte paradajz, so, beli luk i šećer i kuvajte dok sos ne ostane samo na masnoći. Ako je potrebno, dodajte malo bujona.
Dodajte začine (bosiljak, peršun i biber). Sklonite sa vatre.
Skuvanu i ohlađenu kolenicu očistite od kostiju.
Zagrejte ulje u tiganju.
Kockice mesa uvaljajte u brašno i pržite sa svih strana. Prženo meso stavite na tanjir i prelijte pripremljenim sosom od paradajza.
Svinjska kolenica sa paradajz sosom je spremna.