Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjska kolenica sa paradajz sosom

Svinjska kolenica sa paradajz sosom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Svinjska kolenica sa paradajz sosom
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Svinjska kolenica sa paradajz sosom - različito, interesantno, ukusno"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 komad
  • paradajz - 3 - 4 kom. / ili konzervirani paradajz /
  • crni luk - 1/2 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šećer - 1 kašika
  • so
  • bosiljak
  • peršun
  • biber
  • ulje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu potopite preko noći u hladnoj vodi. Voda se menja nekoliko puta. Sutradan se voda baci. Sipajte čistu vodu da pokrije kolenicu i kuvajte je 1 sat. Ekspres lonac možete koristiti za brže kuvanje.

Dok se kolenica kuva, pripremite sos od paradajza.

Usitnite paradajz i luk. U šerpi zagrejte ulje, dinstajte luk sa malo vode dok ne omekša.

Dodajte paradajz, so, beli luk i šećer i kuvajte dok sos ne ostane samo na masnoći. Ako je potrebno, dodajte malo bujona.

Dodajte začine (bosiljak, peršun i biber). Sklonite sa vatre.

Skuvanu i ohlađenu kolenicu očistite od kostiju.

Zagrejte ulje u tiganju.

Kockice mesa uvaljajte u brašno i pržite sa svih strana. Prženo meso stavite na tanjir i prelijte pripremljenim sosom od paradajza.

Svinjska kolenica sa paradajz sosom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: