Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa borovnicama

Čizkejk sa borovnicama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Čizkejk sa borovnicama
Fotografije: Marin
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"I nemojte da zaboravite da na frižider u kome je čizkejk od borovnica stavite katanac, kako ujutru ne biste našli samo praznu posudu!"

Potrebni sastojci

  • keks - 320 g, sa kakaom
  • maslac - 150 g, rastopljen
  • esencija ruma - 1/2 + 1/2 za krem
  • za krem
  • krem sir - 350 g
  • sitni sir - 200 g
  • kisela pavlaka - 300 ml
  • šećer - 2/3 šolje ili po ukusu
  • želatin - 2 - 3 kesice
  • borovnice - 200 g, sveže
  • slatko od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Borovnice dobro operite i potopite ih u vodu, a možete da izgnječite nekoliko plodova da obojite vodu.

Čokoladni ili keks sa kakaom sameljite u blenderu, kuhinjskom robotu ili ga jednostavno izmrvite rukama, ali veoma dobro. Postepeno ga promešajte sa istopljenim maslacem, 1/2 esencije ruma i mešajte dok se smesa ne ujednači.

Smesu rasporedite na dno odgovarajućeg kalupa ili tepsije, tako što se potrudite da sve bude jednake debljine. Stavite želatin da nabubri i neophodnoj količini vode - koristite vodu od borovnica.

Umutite do glatke smese krem sir, šećer, pavlaku, sitni sir, 1/2 esencije ruma, a možete da dodate i malo svežeg mleka. Istopite želatin i čim se prohladi, uz neprestano mešanje ga dodajte u krem.

Prelijte koru od keksa kremom i spustite preko krema plodove borovnice. Odozgo možete da stavite nekoliko kašika slatka od borovnica i da uz pomoć viljuške ili noža napravite šare za ukras.

Pažljivo stavite čizkejk od borovnica u frižider da odstoji preko noći, kako bi očvrsnuo. Nakon toga ga pospite borovnicama i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: