Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od bundeve sa korom od keksa

Čizkejk od bundeve sa korom od keksa

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
751958128
Čizkejk od bundeve sa korom od keksa
Fotografije: Anonymous
1 / 5
06/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Raskošni čizkejk sa bundevom - isproban recept, korak po korak i važni saveti od majstora kuhinje"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 240 g
  • maslac - 1 pakovanje (125 g)
  • za krem
  • krem sir - 700 g
  • pire od bundeve - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1 komada, esencija
  • cimet - po ukusu
  • sol - 1/2 kašičice
  • za ukras
  • keks - mleveni
  • orasi - mleveni
  • slatko od trešanja
* merne jedinice

Način pripreme

Namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi. Kalup treba da ima dno koje se odvaja, prečnika 22 cm.

1. Keks sameljite u blenderu u mrvice (ja sam koristio kakao keks, ali možete i bilo koji drugi), dodajte istopljeni maslac. Dobro promešajte prstima i trljajte da biste maslac rasporedili svuda. U kalupus za tortu formirajte koru, trudeći se da napravite laganu ogradu.

Ubacite koru u frižider. Za to vreme napravite krem.

2. Uključite rernu na 170 stepeni, rešetku stavite u sredinu.

3. U posudi umutite krem sir sa šećerom, pazeći da mikserom ne radite predugo da u smesu ne uđe mnogo vazduha. Zatim dodajte brašno, ponovo izmiksujte. Zatim dodajte pire od bundeve, vanilu, so i cimet (po želji). Na kraju dodajte jedno po jedno jaje, muteći svako dok ga mešavina potpuno ne upije.

4. Zidove kalupa obložite aluminijumskom folijom po zidovima i na dnu, tako da negde ne curi (uvek postoji pukotina gde će izaći). Sipajte smesu, ako je potrebno, blago je poravnajte.

5. Stavite u rernu i smanjite temperaturu na 150 stepeni. Pecite sat vremena - sat i 15 minuta. Kada ovo vreme protekne, isključite rernu i ostavite čizkejk u rerni da stoji tamo 2 sata.

Zatim pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider preko noći. Tek sutradan odvojite zidove od kalupa, jer u suprotnom postoji opasnost da kolač pukne.

Neposredno pre posluženja, pospite mlevenim orasima i keksom, a da bi bilo još lepše, dodajte slatko od trešanja.

Veoma je važno kada pečete čizkejk da ne otvarate rernu, jer iznenadna promena temperature loše utiče na čizkejk, a takođe temperatura ne bi trebalo da naglo poraste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: