Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Pečeni čizkejk sa korom od mafina

Pečeni čizkejk sa korom od mafina

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Pečeni čizkejk sa korom od mafina
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Komadić ili dva ovog čizkejka da vam odsečemo"

Potrebni sastojci

  • mafini - 7 - 8 komada
  • sok iz kompota - otprilike 50 ml (breskva)
  • maslac - 20 g
  • krem sir - 250 g, Filadelfija
  • kondenzovano mleko - 300 ml
  • jaja - 4 komada
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • breskve - 2 komada (oguljene, iz kompota)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu izlomite mafine na krupne mrve. Zalijte istopljenim maslacem, sokom i izmešajte.

Prebacite smesu u kalup sa padajućim dnom prečnika 24 cm i pritisnite kašikom da dobijete koru. Stavite u frižider na 15 minuta.

Sve ostale sastojke, osim breskvi, umutite u homogenu smesu. Pažljivo sipajte smesu na koru. Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Breskve veoma tanko isecite. Nakon desetak minuta proverite čizkejk. Ako je uhvatio blagu koricu, izvadite ga i poređajte breskve odozgo.

Vratite u rernu i pecite još otprilike 40 minuta. Secite ga skroz hladnog.

Pečeni Čizkejk sa korom od mafina je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: