Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk od bundeve sa karamel topingom

Čizkejk od bundeve sa karamel topingom

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Čizkejk od bundeve sa karamel topingom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
26/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Samo jednu negativnu stvar vidimo u ovom receptu - ne možemo da prestanemo da ga jedemo"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g, oguljena
  • ceđeno kiselo mleko - 200 g
  • kakao - 1 kašičica
  • jogurt - 400 g
  • želatin - 2 kesice
  • keksići - 1 pakovanje, integralni
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • sirup od agave - 3 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • voda - 2 supene kašike + 2 supene kašike
  • toping od karamela - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Keksiće sameljite u blenderu kako bi se pretvorili u mrve. U njih dodajte 2 supene kašike vode i maslaca, izgnječite rukama.

Stavite foliju u okrugli kalup za torte i sipajte keksiće kako biste oblikovali keks koru.

Bundevu isecite na komade i poparite vodom dok ne omekne. U posudi pomešajte sirup od agave, bundevu, jogurt i ceđeno mleko.

Želatin rastvorite u malo vode. Nakon što nabubri, zagrejte ga i dodajte ga u smesu za čizkejk od bundeve.

Izmešajte sve sastojke i sipajte na koru. Ukusni čizkejk stavite u frižider na nekoliko sati.

Kada se stegne, ukrasite čizkejk od bundeve karamel topingom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: