Način pripreme
Počnite sa kremom. U metalnu posudu sa dnom koje se ne lepi stavite žumanca i šećer, promešajte. Dodajte hladan maslac, skrob i vanilin šećer, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Stavite posudu na umerenu vatru i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Uvijte posudu streč folijom i ostaivte krem da se potpuno ohladi.
Umutite pavlaku na mekan krem, u delovima dodajte kuvani hladan krem i mešajte neprestano mikserom dok ne dobijete mekan krem.
Za sirup stavite šećer u metalnu posudu, stavite posudu na vatru i uz neprestano mešanje napravite karamel željene boje (nemojte da šećer pregori, zato što će sirup biti gorak). Sipajte pažljivo vodu u karamel i kuvjate dok se potpuno ne rastopi, ostavite da se ohladi.
Isecite kockaste kore na krugle prečnika 20 cm, uz ponoć dna kalupa, sa obručem koji se skida, sačivajte isečke i počnite da sastavljate tortu.
U odgovarajući poslužavnik stavite prvu koru i lagano namažite karamel sirupom. Uz pomoć šprica napravite tanku čokoladnu paučinu mekanom tečnom čokoladom, odozgo namažite deo krema. Tako uradite i sa ostale dve kore, ređajte jednu na drugu. Stavite ivicu obruča oko torte i zatvorite.
Na tihoj vatri rastopite maslac i čokoladu, izlomljenu na kockice uz neprestano mešanje dok ne dobijete glatu i tečnu smesu, ostavite da se ohladi, prelijte tortu odozgo i rasporedite ravnomerno glazuru. Stavite u frižider da se stvrdne glazura nekoliko sati.
Izvadite obruč sa torte i namažite tanko kremom sa vih strana. Zalepite isečke kora potopljene u karamel sirup na kratko, jedan do drugog. Odozgo preko krema napravite krugove sa tečnom čokoladom uz pomoć noža oblikujte paučinu.