Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa Sirupom»Kolač sa šantili kremom i kokosom

Kolač sa šantili kremom i kokosom

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Kolač sa šantili kremom i kokosom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
04/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
"Jednostavan i nepretenciozan kolač, a u isto vreme užitak za dušu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 120 g
  • brašno - 5 supenih kašika
  • kakao - 3 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 supena kašika
  • za prelivanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • za krem
  • žumanca - 3
  • sveže mleko - 600 ml
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • šećer - 130 g
  • vanila - 1 ampula
  • pavlaka - 250 ml
  • za ganaš
  • pavlaka - 200 ml
  • crna čokolada - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo i kakao bršnom. Dobijenu smesu sipajte u kalup sa dnom koje se skida. Pecite dok ne bude gotovo.

Ostavite koru 10 minuta, prelijte hladnim mlekom. Ostavite sa strane.

U posudu, u kojoj ćete kuvati krem, stavite žumanca i šećer, mutite dok ne pobele. Dodajte hladno mleko, skrob i vanilu. Promešajte dobro dok se skrob ne rastovri. Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne uz neprestano mešanje.

Uvijte posudu streč folijom i ostavite krem da se ohladi. Mutite pavlaku, dodajte u delovima od krema uz neprestano mešanje mikserom.

Počnite da dodajete kokosovo brašno dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte krem preko kore i poravnajte.

U posudu na rigngli stavite pavlaku i čokladu uz neprestano mešanje na tihoj vatri dok se čokolada ne rastopi.

Sipajte ganaš preko krema i ostavite u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: