Prženi krompir sa jajima i mladim lukom

Prženi krompir sa jajima i mladim lukom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 5
25/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj17 min.
Ukupno32 min.
Porcije2
"Brza večra za gladne od prženog krompira sa jajima i mladim lukom - uživajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada srednje/veliki
  • jaja - 4 komada
  • mladi luk - 8 mladih, tanki struka
  • sok od limuna - 6 supenih kašika
  • biber - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite krompir na štapiće.

Pržite u ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju i izvadite prženi krompir na ubrus da upije masnoću. Na kraju posolite. Zravije bi bilo da pržite u ar fraju ako imate.

2. Iseckajte mladi luk i pomešajte sa maslinovim uljem, sokom od limuna, prstohvatom soli i alevom paprikom. Po želji možete dodati mrvljenu ljutu papriku. Dobro promešajte.

3. U tiganju sa malo masnoće razbijte jaja i pripremite ih na oko, tako da žumance ostane skoro tečno. Vi odaberite da li ćete u svaku porciju staviti po 1 ili po 2 jaja na oči.

4. Rasporedite krompir u dve porcije i preko stavite jaja.

Odozgo rasporedite dresing od mladog luka.

Servirajte topao prženi krompir sa jajima i mladim lukom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: