bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od krompira»Posna krompir čorba sa paškanatom

Posna krompir čorba sa paškanatom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Početnik
3k11715k237
Posna krompir čorba sa paškanatom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
25/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Trčimo do prodavnice po krompir, jer smo otkrili ovaj sjajan recept za posnu krompir čorbu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • paškanat - 1 koren
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk, sa delom listova
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 6 strukova
  • selen - 1 prstohvat
  • paradajz - 1 komad, dobro uzreo
  • maslinovo ulje - 50 ml (ili suncokretovo ulje)
  • pirinač - 2 pune šake
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • sojino mleko - 4 kašike, izvršite, kiselo ili oko 120 ml sveže
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • vegeta - 1 kašika ili druga marka sušenog povrća
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk, struk celera, beli luk i paradajz (oljušten) se samelju u kašicu u blenderu.

Šargarepa i paškanat se oljušte i iseku na male kocke, a krompir na krupnije.

Listovi peršuna i celera se iseckaju, a drške peršuna se sačuvaju.

2. Masnoća se zagreva na umerenoj vatri i u njoj se dinsta malo samlevenog povrća dok se ne zgusne. Dodaju se šargarepe i paškanat, zaprži se minut, dva i sipa se oko litar i po vode. Vri 15-20 minuta i dodaje se krompir. Doliva se voda.

3. Nakon još 15 minuta se sipa pirinač, prethodno opran od skroba i polovina iseckanih svežih listova celera i peršun plus vegeta. Čorba se kuva još 20 minuta.

4. Brašno se muti u biljnom mleku sa prstohvatom soli. Sipa se u čorbicu, začinjava se biberom i selenom i vri još oko 5 minuta, da se blago zgusne i postane mutna. Razume se, ako više volite da bude bistra, možete da izbegnete brašno i mleko.

5. Krompir čorba se servira vruća, posuta preostalim zelenim iseckanim listovima.

Prijatno!

Posna krompir čorba sa paškanatom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: