Način pripreme
1. Kačkavalj isecite na debele i velike kocke. Po želji uvaljajte ga u omiljene začine ili u izmrvljenu ljutu sušenu papriku. Možete ga ostaviti bez dodavanja dodatnih ukusa ili začina.
2. Rastvorite list lisnatog testa i razvaljajte ga da se još više stanji. Važno je da je testo bude veoma tanko, kako bi postalo hrskavo i dobro se ispržilo.
3. Isecite ga tako da možete svaki komad kačkavalja čvrsto umotati u testo, a da ga ne napravite u više slojeva, tako da ostane fino, ali i dobro zatvoreno.
Ako je lisnato testo omekšalo tokom pripreme, kratko ga ohladite u frižideru.
4. Zagrejte obilnu količinu ulja na umerenoj vatri.
Kačkavalj umotan u lisnato testo, umočite u razmućeno jaje i pržite dok ne porumeni. Prženje nikada neradite na jakoj vatri, jer će se jaje brzo prepržiti, ali postoji opasnost da se testo ne isprži ili bar da ne postane hrskavo. Zbog toga je sporo prženje idealna opcija za pohovani kačkavalj (od 9 stepeni, uključite na 4-5).
5. Izvadite pripremljeni pohovani kačkavalj na papir da upije višak masnoće.
Ovo ukusno predjelo - pohovani kačkavalj u lisnatom testu poslužite toplo, na ovaj način ćete uživati u vrlo mekanom i gotovo tečnom kačkavalju, obavijenom fantastičnom hrskavom koricom.
Prijatno!