Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Slatke lisnate pogačice Migelitos

Slatke lisnate pogačice Migelitos

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Slatke lisnate pogačice Migelitos
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Slatke lisnate pogačice Migelitos - koliko je samo ime očaravajuće, toliko su i same ukusne"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 350 g
  • šećer u prahu - za posipanje
  • cimet - 2 prstohvata
  • Krem Pastelera za Miguelitos
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 90 g
  • cimet - 1 štapić
  • kora limuna - 1 kašičica, sitno narendana
  • kora pomorandže - 1 kašičica, sitno narendana
  • brašno - 50 g
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ove slatke pogačice nose ime Migelitos i tradicionalne su za špansku provinciju Albasete.

Ono što ih odjava od običnih pogačica od lisnatog testa sa kremom je miris cimeta, meda i citrusa.

Pripremaju se veoma lako u nekoliko koraka:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Istanjite lisnato testo oklagijom i isecite kvadrate stranica po 5 cm. Poređajte ih u pleh na papiru za pečenje i pecite ih 15 minuta.

3. Za krem, ugrejte mleko sa šećerom, cimetom i korama citrusa. Umutite jaja i žumance i dodajte im brašno, pa sve dobro promešajte da nema grudvica.

4. Izvadite štapić cimeta i sipajte jaja sa brašnom u vrelo mleko u tankom mlazu.

Mešajte žicom i kuvajte krem oko 10 minuta na umerenoj vatri ili dok se ne zgusne.

Kada je krem gotov, ostavite ga da se ohladi, pokriven providnom folijom, koju treba da zalepite na površinu da se ne stvori kora.

5. Isecite ispečene kvadrate po dužini na pola i u unutrašnjost ubacite krem, pa ponovo poklopite. Premažite odozgo malo meda (ako je previše tvrd, razredite ga sa nekoliko kapi vode).

6. Pospite pogačice od lisnatog testa šećerom u prahu sa malo cimeta u prahu i poslužite.

Slatke pogačice od lisnatog testa Migelitos su fantastične!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: