Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Domaći krekeri sa semenkama

Domaći krekeri sa semenkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k87617k
Domaći krekeri sa semenkama8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Zdravi domaći krekeri sa semenkama, kada poželite da gricnete nešto, neka bude to"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 50 g
  • čia - 50 g
  • laneno seme - 20 g
  • proso - 20 g
  • heljda - 30 g
  • susam - 1 kašika, izvršita
  • voda - 85 ml, hladna
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite u blender semenke čie, heljdu, lan, kinou, kao i proso. Uključite na maksimalnu brzinu, da se samelje sve što je moguće finije.

2. Prebaciteu posudu, stavite so, susam i vodu i mešajte dok se ne stvori gusta pasta. Ako je potrebno dodajte malo integralnog ili druge vrste brašna, da uspete da postignete konzistenciju za jednostavno oblikovanje i mešenje integralnog testa.

U svakom slučaju ono će se blago lepiti zato se ne brinite.

3. Ravzucite na ravnu površinu sloj prozračne folije i stavite testo na nju. Odozgo prekrijte slojem folije iste veličine i pređite oklagijom dok ne istanjite i ne razvijete koru na dabljinu od 1-2 mm.

4. Sklonite gornji sloj prozračne folije i isecite krekere okruglog oblika - glatke i nazubljene.

Skupite izreske, razvijte ih na isti način dok se testo ne potroši.

5. Poređajte integralne krekere u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 8-10 minuta. Nadgledajte ih da ne zagore. Zato je važno da su jednake debljine i da vaša rerna peče ravnomerno.

Kada počnu da dobijaju blagu preplanulost gotovi su. Samo dobro ispečeni krekeri postaju zaista hrskavi.

Neki mogu da se naduju kao balončići, što ih čini još interesantnijim i primamljivijim.

6. Ostavite da se ohlade i servirajte sa vašim omiljenim predjelom, slanim musom ili umakom.

Prijatno uz ove zdrave, ukusne i hrskave domaće krekere od semenki!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: