Način pripreme
Stavite obe vrste brašna na kuhinjsku površinu i napravite rupu u sredini. Dodajte sve sastojke i zamesite meko testo.
Gotovo testo podelite na 6 jednakih komada. Oblikujte lopte. Razvijte svaku u okrugli list.
Isecite kravlji maslac u tanke komade i stavite nekoliko na prvi list. Zatvorite drugim komadom testa i ponovo stavite maslac. Zatvorite trećim i tako dok ne stavite poslednju koru. Na nju se ne stavlja maslac.
Razvijte oklagijom u veliki okrugli list. Rasecite lisnato testo na trouglove i uvijte u kroasane.
Poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, na rastojanje. Ostavite na toplom na pola sata. Premažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom.
Pospite bademima i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Izvadite gotove kroasane sa bademima i ostavite da se ohlade.
Isecite nožem, premažite tečnom, čokoladom sa bademima i odmah poslužite.