Kroasani sa bademima

Kroasani sa bademima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
9
"Kroasani sa bademima za doručak, školu, za usput ili za posao - pogodno u svako dova dana i za svako mesto"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 25 g, sveži
  • kiselo mleko - 250 g
  • so - prstohvat
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • brašno - 450 g
  • bademovo brašno - 50 g
  • još
  • kravlji maslac - 125 g, meki
  • tečna čokolada - sa bademima
  • bademi - 1 šoljica, u kockicama
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite obe vrste brašna na kuhinjsku površinu i napravite rupu u sredini. Dodajte sve sastojke i zamesite meko testo.

Gotovo testo podelite na 6 jednakih komada. Oblikujte lopte. Razvijte svaku u okrugli list.

Isecite kravlji maslac u tanke komade i stavite nekoliko na prvi list. Zatvorite drugim komadom testa i ponovo stavite maslac. Zatvorite trećim i tako dok ne stavite poslednju koru. Na nju se ne stavlja maslac.

Razvijte oklagijom u veliki okrugli list. Rasecite lisnato testo na trouglove i uvijte u kroasane.

Poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje, na rastojanje. Ostavite na toplom na pola sata. Premažite umućenim žumancem, uljem i svežim mlekom.

Pospite bademima i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Izvadite gotove kroasane sa bademima i ostavite da se ohlade.

Isecite nožem, premažite tečnom, čokoladom sa bademima i odmah poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: