Sorbe od ananasa sa belim biberom i malinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
16/11/2019
"Za prefinjene ljubitelje uvek je sezona sorbea, zar ne znate "
Priprema15 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno115 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ananas - 1 komad
  • beli biber - 2 prstohvata, mleveni
  • bademi - 50 g
  • šećer - 150 g
  • rum - 4 kašike, beli
  • pavlaka - 150 ml, tečna
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad (belance)
  • maline - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ananas se oljušti, sklanja se sredina i voće se seče na krugove. Preliva se rumom, posipa se belim biberom i sa malo šećra i ostavlja se 1 sat.

Bademi se zapeku na suvom tiganju i samelju se.

Krugovi ananasa se pasiraju sa pavlakom, 100 g šećera i bademima veoma dobro. Smesa se zamrzne, a nakon sat vremena se vadi i pasira se ponovo.

Nakon nekoliko sati belance se muti u sneg i dodaje se sok od limuna i šećer.

U čaše se sipaju po dve kugle sorbea i ukrašavaju se belancima i malinama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar