Način pripreme
Raskošna torta koju ćete pravilno oceniti, ukoliko volite kolače sa kruškama i jabukama.
Odvajamo belanca od žumanaca. Belanca mutimo u sneg, a žumanca sa šećerom i dodajemo maslac, rum, skrob, prašak za pecivo. Dodajemo belanca. Na kraju mlevene orašaste plodove.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta u nauljenoj i nabrašnjenoj tepsiji - 24 cm sa papirom za pečenje.
Kruške oguljimu, očistimo i sečemo na male kocke. U zagrejani tiganj stavljamo maslac, kockice voća i 4 supene kašike šećera. Kuvamo 10 minuta i dodajemo 25 ml ruma (može i limunov sok). Na kraju dodajemo skrob. Mešamo i sklanjamo da se malo ohladi.
Mutimo pavlaku. U drugu posudu stavljamo rikotu. U nju dodajemo 200 g šećera u prahu i vanilu. Dodajemo i pavlaku i mešamo špatulom. Na kraju u krem dodajemo slatko od krušaka. Dobro izmešamo.
Sastavljanje - u prastenu.
Podelimo koru na dva dela - koru, ceo krem i drugu koru. Tortu sa kruškama pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider ne na manje od 4 sata.
Pre serviranja tortu sa rikotom i kruškama sam posula šećerom u prahu.