Način pripreme
Kalup sa prstenom oko 24-26 cm.
Istucani orasi se blago zapeku na suvom tiganju. Ostavljaju se sa stane do korišćenja.
U posudi se pomeša maskarpone, krem sir, rikota i kisela pavlaka. Promešaju se. Dodaje se šećer u prahu i liker. Mute se mikserom na najmanjoj brzini u gladak krem.
U postavljenom prstenu na tanjiru za serviranje ili kalupu sa dnom koje se skida počinje se ređanje torte, tako što se prevo poređa keks, natopljen na kratko u hladnom mleku. Praznine se popunjavaju izlomljenim keksom.Odozgo se preliva slojem krema, ponovo keks, krem i tako dok se ne potroše sastojci.
Treba da se dobiju četiri sloja keksa i krem.
Torta se ostavlja u frižideru na 12 sati.
Nakon što se trota stegne, sklanja se prsten i sa strane se lepe istucani orasi.
Ukrašava se tečnom čokoladom i prelazi se drvenim ražnjićem za mermerni efekat.