Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Kavarma»Domaća kavarma sa pilećim džigericama

Domaća kavarma sa pilećim džigericama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14635764
Domaća kavarma sa pilećim džigericama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li ste probali kavarmu sa džigericom ili da vadimo topao hleb iz rerne i da sipamo jendu porciju za vas"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - zelena i crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 150 ml
  • sok od paradajza - 330 ml iz flaše
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano
  • peršun
  • so - po ukusu
  • masnoća - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice prelivamo sa vrelom vodom 30 minuta. Ocedimo i osušimo.

Ugrevamo maslac i pržimo ispod poklopca 5 minuta, nakon toga bez poklopca dok se potpuno ne isprže. Izvadimo džigerice i stavljamo ih u glinenu posudu.

U istoj masnoći propržimo pečurke, isečene na kriške, zajedno sa belim lukom, luk na polumesec, šargarepu na ljuspice i paprike, isečene na krupnije komade. Nakon što povrće omekša, dodajemo paprike, paradajz i sipamo vino.

Kuvamo dok ne ispari alkohol. Vraćamo džigerice u jelo i serviramo sa solju i biberom. Posipamo kavarmu sa origanom i svežim peršunom. Serviramo po želji sa kriškama limuna.

Domaća kavarma sa pilećim džigericama je tradicionalno bugarsko jelo koje obavezno treba probati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: