Način pripreme
Isecite pileće grudi i pileće džigerice na kocke i stavite u šerpu. Dodajte luk, isečen na krupno, prelijte pilećim bujonom i stavite posudu na umerenu vatru.
Dodajte sušene šljive, grančice sveže majčine dušice i ostavite meso da se kuva na umerenoj vatri.
Sipajte smeđi šećer u posudu i stavite na ringlu. Isecite crveni luk na tanke polumesece i kada se šećer istopi dodajte. Smanjite ringlu i ostavite luk da se karamelizuje lagano, dok potpuno ne omekša.
Nakon toga dodajte maslac, crveno vino, nekoliko grančica majčine dušice i nastavite da kuvate, dok luk ne omekša i smesa se ne zgusne u konzistenciju slatka.
Prebacite skuvane pileće grudi, džigerice i šljive u blender.
Dodajte šolju bujona od kuvanja, začinite solju i biberom i blendirajte dok ne dobijete glatku i homogenu paštetu. Dodajte visku i blendirajte kratko ponovo.
Prebacite paštetu u odgovarajuću posudu, prelijte istopljenim maslacem i stavite u frižider na nekoliko sati dok se maslac potpuno ne stegne i ne stvori karakterističan tvrdi sloj na pilećoj pašteti.
Garnirajte ohlađenu pašetu sa slatkom od karamelizovanog luka i servirajte.