Način pripreme
Operemo džigerice i skuvamo ih u litar kipuće vode. Dok se džigerice kuvaju na površini se izdvaja pena, koju je dobro da skinemo rešetkastom kašikom.
Nakon što vru desetak minuta, procedimo ih, operemo pod tekućom vodom i isečemo na parčiće.
U šerpu nalivamo oko 3 litra vode i stavljamo na ringlu da provri. U nju dodajemo pečurke isečene na parčiće, na kocke isečen krompir, papriku, šargarepu i luk, gnječeni beli luk, dodajemo ulje i ostavljamo čorbu da vri.
Dodajemo začine.
Nakon što se skuva povrće, sipamo u čorbu i isečene džigerice. Smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri desetak minuta.
Za to vreme spremamo zapršku. U metalnu posudu razbijemo jaje, dodajemo kiselo mleko i brašno. Stavljamo posudu na ringlu i počinjemo da mešamo, dodajući bujon u čorbu, dok se ne dobije glatka homogena smesa.
Dodajemo i sitno isečen peršun.
Sipamo zapršku u čorbu, neprekidno mešajući.