Način pripreme
Skuvamo rigatone u posoljenoj vodu, kuvamo 10 minuta i ocedimo u posudi, sačuvamo vodu u kojoj smo kuvali. Pospemo sa malo ulja da se ne zalepi.
U tiganju se ugreva maslac i ulje. Sipamo iseckan luk i čenove belog luka, dodajemo pola kutlače vode, u kojoj se kuvala pasta i dinstamo na kratko.
Pileće džigerice se iseku na tanke komade. Posipamo solju, biberom i brašnom. Promešamo rukama da svida zalepi i stavljamo u tiganj.
Zapržimo na umerenoj vatri, neprestano okrećemo sa svih strana. Nakon 3 minuta sipamo još 2 kutlače vode. Začinimo sa malo soli, biberom i origanom.
Vraćamo rigatone u tiganju i ostavljamo da vri tiho minut-dva. Dodajemo preostali maslac, promešamo i skidamo sa vatre.
Serviramo u odgovarajućem tanjiru, posuto izrendanim kačkavaljm i čašom belog vina.
Toliko je ukusno da ćete sipati još jednu porciju.