Način pripreme
Umutite kakao, prosejano brašno, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. Posebno umutite maslac i šećer na mekan krem i dodajte jaja jedno po jedno, mutite dobro nakon svakog.
Pomešajte kafu i mleko i dodajte iz dva puta u smesu od jaja, ređajte sa suvim sastojcima.
Pecite smesu u 2 jednaka kalupa prečnika 18-20 cm, obloženi papirom za pečenje i namazani malo. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta - proverite čačkalicom za zube. Dok čekate da se kore ohlade, napravite krem.
Rastopite mrvljenu čokoladu na pari i dodajte mlaku vodu ili pavlaku, mešajte i na kraju dodajte maslac. Ostavite da se homogenizuje smesa i da se ohladi na sobnoj temperaturi i da se stegne. Čim se krem ohladi mutite ga mikserom.
Svkau koru secite na 2 posebne - dobijate ukupno 4 kore, koje se zalepe 2x2 sa vašim omiljenim slatkom, a između se stavlja krem. Ostavite tortu da stoji nekoliko sati pre serviranja.