Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta neverovatnog ukusa

Čokoladna torta neverovatnog ukusa

Nora SimeonovaNora Simeonova
Početnik
21
Čokoladna torta neverovatnog ukusa1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Ovaj recept ne može da se ne podeli sa svima, koji dušu daju za nešto slatko"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • kakao - 9 supenih kašika, nezaslađen
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • maslac - 200 g, mekan i neslan
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • jaja - 2 velika na sobnoj temperaturi
  • kafa - 1/2 šolje, jaka
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • za krem
  • čokolada - 200 g, prirodna ili mlečna
  • voda - 1/2 šolje ili pavlaka
  • maslac - 120 g
  • slatko - 1 tegla (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kakao, prosejano brašno, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. Posebno umutite maslac i šećer na mekan krem i dodajte jaja jedno po jedno, mutite dobro nakon svakog.

Pomešajte kafu i mleko i dodajte iz dva puta u smesu od jaja, ređajte sa suvim sastojcima.

Pecite smesu u 2 jednaka kalupa prečnika 18-20 cm, obloženi papirom za pečenje i namazani malo. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta - proverite čačkalicom za zube. Dok čekate da se kore ohlade, napravite krem.

Rastopite mrvljenu čokoladu na pari i dodajte mlaku vodu ili pavlaku, mešajte i na kraju dodajte maslac. Ostavite da se homogenizuje smesa i da se ohladi na sobnoj temperaturi i da se stegne. Čim se krem ohladi mutite ga mikserom.

Svkau koru secite na 2 posebne - dobijate ukupno 4 kore, koje se zalepe 2x2 sa vašim omiljenim slatkom, a između se stavlja krem. Ostavite tortu da stoji nekoliko sati pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: