Način pripreme
Kvasac razmutite sa malo tople vode. Kiselo i sveže mleko malo zagrejte. Isipajte ih u odgovarajuću posudu, pa dodajte šećer, so, 1 umućeno jaje, razmućen kvasac i 1/2 šolje ulja. Mesite sve dok ne dobijete srednje meko testo.
Neka odstoji na toplom mestu da naraste.
Kada je testo spremno, nemojte ga ponovo mesiti, već ga odmah podelite na 10 jednakih lopti. Pomoći varjače napravite duge pravougaonike debljine 1 cm, pa dobro premažite kravljim maslacem, uvijte tako da dobijete oblik fitilja i napravite čvoriće.
Poređajte ih u odgovarajuću tepsiju koju ste prethodno premazali maslacem. Kada ih poređate, čvoriće takođe premažite maslacem. Tepsiju stavite na toplo mesto da testo ponovo naraste.
Kada naraste, premažite jednim žumancetom i preko posipajte susam. Pogaču stavite u slabo zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni. kada se ispeče, pokrijte je mokrom krpom.