Turske tulumbice

ažurirano:
Fat BertaFat Berta
Džedaj
65518350
Turske tulumbice
Fotografije: N.Akifova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
20
"Ukusne prelivene tulumbice iz Turske, koje se tope u ustima."

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • maslac - 1 supena kašika
  • jaja - 4 komada
  • ulje - za prženje
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da provri i dodajte maslac. Uz neprestano mešanje dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne zgusne i počne da se odvaja od posude.

Skinite sa vatre i dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje.

Od smese pravite duguljaste tulumbice i pržite u ugrejanom ulju.

Ostavite da se ohladi i prelijte vrelim šećernim sirupom, pripremljenim od vode i šećera.

Ostavite da stoje nekoliko sati pre serviranja.

Turske tulumbice su fantastične.

Pogledajte takođe kako da napravite turski desert Kazan Dibi ili omiljenu tursku ravaniju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: