Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Tulumbe»Turske tulumbe bez maslaca

Turske tulumbe bez maslaca

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Turske tulumbe bez maslaca
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Dajemo vam recept za omiljene turske tulumbe, iskoristite"

Potrebni sastojci

  • za kuvano testo
  • voda - 500 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 300 g
  • skrob - 1 supena kašika
  • pšenični griz - 1 supena kašika
  • jaja - 4
  • ulje - za prženje
  • za sirup
  • voda - 500 ml
  • šećer - 600 g
  • limun - 1/4
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo sirup za tulumbe. Vodu sa šećerom kuvamo 10 minuta. Ocedimo sok od limuna i limun stavljamo u sirup. Dodajemo prstohvat soli i ostavljamo da se ohladi.

Kuvano testo: U vodu dodajemo šećer i stavljamo na vatru da provri. Brašno sipamo u vodu odjednom. Mešamo dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.

Ostavljamo da se ohladi i u njega dodajemo jaja, jedno po jedno, nakon svakog jajeta mešamo smesu dok se jaje ne integriše.

Na kraju dodajemo griz i skrob. Testo za tulimbe dobro promešamo.

Stavljamo u špric sa zvezdastim nastavkom.

Turske tulumbe pržimo u ulju, ugrejanom u manjoj kaseroli.

Nakon što se ulje ugreje, pravimo špricem male tulumbe, koje sečemo makazama. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadimo i odmah stavljamo u sirup. Vaš izbor je koliko ćete ih držati u njemu. Možete da ih uvaljajte, možete ostaviti nekoliko minuta.

Dobijamo hrskave i sočne turske tulumbe bez maslaca, samo sa biljnim uljem.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: