bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Seoska kaša od pečuraka

Seoska kaša od pečuraka

Seoska kaša od pečuraka
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
09/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Ne znamo koja je tajna seoske kuhinje, ali čak i obična kaša od pečuraka prirpemljena na seoski način je jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke isecite na kriške. Luk i beli luk sitno isecite. U šerpu sipajte ulje i dodajte maslac.

Stavite luk i beli luk da se dinstaju. Nakon što omekšaju stavite pečurke. Pržite kratko, posolite i dinstajte još 5 minuta.

Pospite brašno, mešajte neprestano da se proprži. Sipajte vodu, mešajte energično da se rastvori brašno i da se ne stvore grudvice.

Kašu od pečuraka kuvajte još 5 minuta.

Začinite majčinom dušicom, biberom i solju po ukusu.

Kašu od pečuraka skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: