Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kaša»Kaša od pečuraka sa topljenim sirom

Kaša od pečuraka sa topljenim sirom

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Kaša od pečuraka sa topljenim sirom
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Za neka jela od pečuraka vredi umreti, ne bukvalno naravno"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g lisičare i pečuraka
  • šunka - 200 g
  • kiseli krastavčići - 1 - 2 komada
  • topljeni sir - 150 g
  • brašno - 2 kašike
  • voda
  • ulje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste i iseku na velike komade. Pržite ih sa vrlo malo ulja u tiganju.

Za to vreme šunka se iseče na tanke trakice. Dodajte je u tiganj sa pečurkama i pržite oko 2 minuta.

U dublji sud se sipa malo ulja da se zagreje i doda se brašno, kada se proprži, do sredine posude se malo sipa voda.

Čim se malo zgusne dodati pečurke, šunku i sitno seckane kisele krastavčiće.

Na kraju dodajte topljeni sir da se istopi. Kada se prohladi, mirođiju iseckajte vrlo sitno i pospite jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: