Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Mamino domaće pečeno pile

Mamino domaće pečeno pile

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Mamino domaće pečeno pile1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ništa se ne može porediti sa maminim domaće pečenim piletom, reći će vam to svaka snajka, koja je ovo otkrila na teži način"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pile
  • slanina - 40 - 50 g
  • krompir - 600 g, oljušten
  • maslac - 40 g
  • hleb - 60 g, suv, beli
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno pleha za pečenje stavite krišku slanine. Odozgo stavite očišćeno, oprano i osušeno pile, začinjeno solju.

Okolo poređajte četvrtine oljuštenog krompira, stavite još nekoliko kriški slanine i stavite da se peče u slaboj rerni.

Za vreme pečenja prelivajte pile i krompir ugrejanim maslacem.

Pred kraj pečenja dodajte hleb, isečen na prizme, prelijte maslacem i pecite.

Servirajte pečeno pile sa krompirom sa salatom od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: