Način pripreme
Očistite, operite i posušite pile.
U posudu sipajte soja sos, ulje, limunov sok, med i začine.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Ovom marinadom dobro namažite pile sa svih strana tako što je utrljate laganim masažnim pokretima u meso.
Stavite u frižider na 2 sata da se marinira.
Pre pečenja stavite u usnu duplju pileta komade polovine limuna i slaninu.
U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite pile.
Pile pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena dok se ne dobije zlatkasta braon boja.
Ukusni momenti: Za vreme pečenja, ukoliko primetite da ispupčeni delovim pileta poput bataka ili grudi postaju tamni, tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom, bez da je zamotavate, samo je stavite odozgo da ne izgore.
Ja sam kasno primetila i moji su potamneli, koža mesa se prepekla. Vreme kuvanja je odokativno, u odnosu na rernu i veličinu pileta procenite i probajte meso.
Ukoliko vam pak ostane piletine, evo šta možete skuvati sa ostacima.