Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Pleh, obložen papirom za pečenje oko 30-32 cm.
Trešnje očistite od koštica. Ostavite sa strane.
U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo sa prstovatom soli. Dodajte kiselo mleko i kockice hladnog maslaca. Brzo zamesite meko testo.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite pravougaonik oko 3 mm.
Isecite na duge i široke trake. Po sredini traka stavite trešnju jednu do druge i pospite šećerom.
Dva kraja traka učvrstite da se trešnje zatvore, da dobijete nešto kao trubicu.
Uvijte u oblik puža i stavite u pleh. Nakon toga druga popunjena trakica sa trešnjama, koju uviete oko osnovne.
Pitu sa trešnjama pecite na 180 stepeni dok ne dobije rumenu boju.
Kad je izvadite iz rerne ostavite na kratko da se ohladi i obilno pospite šećerom u prahu.
Isecite na komade.