Način pripreme
Pomešajte sastojke za nadev, prvo umutite jaja, dodajte i preostale sastojke.
Od sastojaka za testo zamesite glatko testo. Podelite na 4 lopte. Za pitu se koristi samo 1 lopta, a preostalo se zamrzne u zamrzivaču. Kada ponovo poželite da pojedete pitu ili pocu (od 1 lopte se dobija oko 2 srednje pice), prosto odmrznite, razvucite, pecite i jedite. Može i sa gotovim tesotm.
Za pitu se koristi 1/4 testa, Nakon što dobro umesite testo, podelite ga na 4 loptice. Svaku razvucite i pospote nadevom, uvijte u rolat i stavite u namazan pleh. Ponavljajte sa svakom korom.
Kad završite, preostali nadev sipajte preko uvijene pite i ostavite da nadođe 30 minuta. Posle pecite na 220 stepeni. Kad se ispeče, namažite uljem, a možete i dinstati malo.
Nadam se da če vam recept doneti užitak! Prijatno!