Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Karfiol u bešamel sosu

Karfiol u bešamel sosu

martin martin
Početnik
32
Karfiol u bešamel sosu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Karfiol sa aromatičnim bešamel sosom i topljenim sirom - u ovaj ukus će se zaljubiti čak i oni koji nisu veliki ljubitelji jela sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 2 kg
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 500 g
  • biber - po ukusu
  • so
  • ulje
  • peršun
  • za Bešamel
  • brašno - 3 kašičice
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • voda - 1 l, topla
  • so
  • ulje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se blanšira otprilike 2-3 minute, stavlja se u vatrostalnu posudu, zaliva se pripremljenim bešamel sosom, na njega se stavlja topljeni sir, biber i izrendani kačkavalj. Peče se na 200 stepeni otprilike 30 minuta.

Da bi se napravio sos, ulje se zagreva u njemu se zaprži brašno. Nakon toga se dodaje voda, zatim se stavljaju umućena jaja sa kiselim mlekom, kuva se dok se blago ne zgusti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: