Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Moj domaći majonez

Moj domaći majonez

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Moj domaći majonez
Fotografije: Vivta San
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
"Važno je da znate šta konzumirate, zato zaboravite na gotove majoneze i probajte naš recept za domaći majonez!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 žumanca
  • ulje - oko 300 ml
  • so - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • šećer - 1/3 kašičice, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite žumanca u vatrostalnu posudu na paru na ringlu na najnižu temperaturu. Počnite da mutite žumanca oko 20 minuta. Na početku mućenja dodajte malo soli.

Nakon što su žumanca prošla ovu termičku obradu, sklonite posudu i nastavite da mutite dok se potpuno ne ohlade.

Sipajte kapljice ulja prvo uz neprestano mućenje, a posle nastavite da ga sipate u tankom mlazu dok dodajete sok od limuna ili malo limuntusa i šećera.

Po želji nakon što se napravio majonez možete da dodate jednu kašiku senfa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: