Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa limunom i plazmom

Čizkejk sa limunom i plazmom

Čizkejk sa limunom i plazmom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
10
"Ko bi pojeo jedno parče ovog čizkejka, da vidimo?"

Potrebni sastojci

  • mlevena plazma - 300 g
  • maslac - 150 g
  • limun - 3 komada
  • ella sir - 800 g
  • šlag - 300 g
  • želatin - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac istopite u posudi i izmesajte sa mlevenom plazmom. U pleh stavite papir za pečenje i po dnu ravnomerno rasporedite smesu od keksa.

Koru limuna narendajte i iscedite sok. 2 kesice želatina razmutiti sa 6 kasika vode i ostaviti da nabubri. Umutiti šlag, dodajte ella sir, malo soka od limuna polovinu narendane kore i pola otopljenog želatina.

Krem rasporedite po kori, pa gotov kolač stavite u frižider da se dobro ohladi. Ostatak limuna staviti u šerpicu dodati preostali želatin i kuvati par minuta da se sve sjedini.

Kada se prohladi preliti preko kolača, vratiti u frižider. Kolač izvadite iz kalupa. Uživajte u osvežavajućem ukusu čizkejka sa limunom i plazmom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: