Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec sa slaninom u đuvečari

Zec sa slaninom u đuvečari

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Zec sa slaninom u đuvečari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Da znate samo kako zec sa slaninom ide uz čašu domaćeg crvenog vina - savetujemo vam da to saznate što je pre moguće"

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1 komad, zec
  • slanina - 100 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • voda - 1 šolja
  • ulje - 3 supene kašike
  • biber
  • peršun - 3 stručka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na male komade, porcije, a slaninu - na tanke komadiće. Luk i peršun sitno iseckajte.

U odgovarajuću glinenu posudu sa prethodno podmazanim dnom stavite sloj od polovine zečjeg mesa, odozgo pospite slaninom, dodajte začine i luk.

Posle odozgo stavite ostalo zečje meso.

Umutite brašno u malo mlake vode i njime zalijte meso.

Poklopite i pecite zeca u đuvečari na umerenoj rerni dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.

Porciju zečetine sa slaninom u đuvečari poslužite uz domaće vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: