Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Brza seoska turšija

Brza seoska turšija

Brza seoska turšija
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Brza turšija sada, kako bi bilo mnogo zdravica posle"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad, srednja glavica
  • paprike - 1 kg, crvene
  • šargarepe - 500 g
  • celer - 3 - 4 struka
  • marinada za svaku teglu sa zavrtnjem
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • sirće - 4 supene kašike
  • aspirin - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži kupus se očisti od suvih listova i seče se na trakice. Crvene paprike bez semenki se seku na trake i dodaje se kupus.

Šargarepe, oguljene gulilicom za krompir se seku na kružiće ili polumesece.

Na kraju se dodaje krupno iseckan celer i izmešaju se proizvodi da se objedine.

U teglu sa zavrtnjem se sipa sirće, malo ispod crte, sipa se so, šećer i izmrvljeni aspirin.

Odozgo se napuni iseckanim povrćem i pritisne se rukom. Zagreva se voda i zaliva se povrće do grla tegle.

Zatvara se poklopcem i okreće se sa dnom ka gore. Ne sterilizuje se, ali se ostavlja na hladnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: