Sušeni svinjski vrat

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Sušeni svinjski vrat
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
5
"Savršeno meze se pravi sa krhkim svinjskim vratom, morskom solju i merakom"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • morska so - 2 kg
  • biber - 2 kašike, krupno istucan
  • čubar - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • kumin - 1 kašika, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo prekrivamo meso solju sa svih strana i stavljamo ga u frižider na 24 sata.

Vadimo meso, sklanjamo so i potapamo ga u vodu na 5 sati.

Pažljivo probijamo rupu i vezujemo kanap, na kome ćemo sušiti meso.

Mnogo dobro mešamo suve začine i njima utrljavamo meso pazeći da upije što je više moguće začina.

Pritiskamo meso na 24 sata između suvih daski ili nečeg drugog teškog, da se dobro oblikuje.

Sušimo meso na suvom i provetrivom mestu deset dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: