Jagnjeća rebra sa pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Jagnjeća rebra sa pirinčem u rerni
20/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj90 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
"Jagnjeća rebra, koja su toliko krhka, da sama padaju sa rebara i ulaze u vaša usta!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 1 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • pečurke - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • biber
  • nana
  • so - po ukusu
  • bujon - 4 - 5 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite rebra da se kuvaju oko 45 minuta u ekspres loncu, dodajući po želji zrna bibera, 1-2 karanfilića i lovorov list. Nakon toga ih ocedite i procedite bujon.

Zapržite luk, ubrzo dodajte isečene pečurke i čim omekšaju dodajte pirinač, promešajte i dolijte šolju bujona. Ostavite pirinač da blago nabubri. Začinite solju i mlevenim biberom. Rasporedite rebra u posudu za pečenje, dodajte pirinač i prelijte preostalim bujonom. Ako je potrebno začinite sa još začina.

Stavite jelo jegnjeća rebra sa pirinčem u umereno zagrejanu rernu da se peče oko 45 minuta ili dok ne bude skroz gotovo. Možete da spremite jelo i sa šargarepama umesto pečuraka, kao i da dodate još neko od omiljenog povrća.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: