bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pileće grudi na tiganju

Pileće grudi na tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileće grudi na tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
22/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Ukusan i šaren izazov sa pilećim mesom u tiganju!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 vezica, mladi
  • paradajz pire - 3 kašike
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • origano
  • kari
  • paršun
  • morska so
  • biber
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se iseku na zalogaje i posipaju karijem, sa malo soli i bibera.

Povrće se očisti, luk se iseče na sitno, šargarepa se oljušti i iseče na polumesece. Paprike se očiste od semenki, iseku se na lente.

U tiganju se zagreva ulje i pileće meso se zaprži, dok se ne zarumeni. Dodaju se isečeni luk, paprike i šargarepe. Posipaju se solju i biberom, kuvaju se kratko, dok ne omekšaju.

Dodaje se paradajz pire, razređen sa 3-4 kašike vode i dobro se promeša.

Posipamo origano i ostavljamo pod poklopcem da se krčka na slaboj vatri 10-15 minuta dok ne bude gotovo ili dok pržena piletina ne ostane na masnoći.

Serviramo pileće grudi na tiganju sa isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: