Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pasulj sa dimljenom kolenicom u đuvečari

Pasulj sa dimljenom kolenicom u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Pasulj sa dimljenom kolenicom u đuvečari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Ne znate šta znači pravo, ukusno, domaće jelo, dok ne probate pasulj sa dimljenom kolenicom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • kolenice - 2 komada ( oko 1.200 g)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada (pečene ili sušene)
  • dimljena slanina - 150 g
  • ulje - 30 - 40 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • nana
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u hladnu vodu prethodne noći.

Stavite ga u šerpu i ostavite da provri, nakon toga prospite prvu vodu. Ocedite dobro i stavite u glinenu đuvečaru.

Isecite luk, šargarepu i paprike. Dodajte ih u pasulj.

Isecite dimljenu slaninu na sitne komade. Dodajte i nju sa svim začinima. Promešajte i odozgo stavite dimljenu kolenicu. Dodajte 2-3 šolje vode koliko da pokrije sve sastojke i stavite đuvečaru u hladnu rernu, prvo je uključite na 250 stepeni dok se ne ugreje i posle smanjite n 180 stepeni oko 2 sata pecite.

Nakon što kolenica u đuvečari bude gotova, odvojite je od kostiju i servirajte sa čašom crvenog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: