Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Pasulj sa kolenicom u đuvečari

Pasulj sa kolenicom u đuvečari

ZoriZori
Guru
7292375k218
Pasulj sa kolenicom u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 8
26/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
8
"Pasulj sa kolenicom u đuvečari - svi muškarci će se obradovati"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada, manje, sa kostima i kožom
  • pasulj - 2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 - 3 zelene
  • paradajz pire - 4 kašike. ili 2 komada oljuštenog i iseckanog paradajza
  • beli luk - 1 mala glavica
  • ulje - 1 šoljica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana
  • selen
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operite i potopite u hladnu vodu preko noći. Sledećeg dana ga isperite i prebacite u šerpu, prelijte hladnom vodom i nakon što proključa ocedite vodu i pasulj prebacite u glinenu posudu.

U tiganju ili šerpi, sa uljem, na kratko propržite kolenice sa svih strana da meso zapečatite, a zatim zajedno sa masnoćom prebacite u pasulj u đuvečari.

Sitno seckani luk, papriku, šargarepu i beli luk dodajte u pasulj i kolenice.

Sipajte vodu tako da pokrije pasulj, a jedan ili dva prsta tečnosti ostanu iznad njega, dodajte alevu papriku, paradajz pastu ili oljušteni i iseckani paradajz, nanu, selen i so.

Đuvečaru sa pasuljem i mesom dobro zatvorite poklopcem i zapečatite testom (pripremljeno od 4-5 kašika brašna i vode).

Prebacite u hladnu rernu i pasulj sa kolenicama u đuvečari pecite dva do tri sata na 150-160 ° C.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: