Pasulj sa svinjskom kolenicom u grnetu

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/05/2019
"Ako spremate pasulj, neka bude u rerni i u kombinaciji sa sočnom svinjskom kolenicom "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u vodu i 1 kašičicu sode bikarbone prethodno veče. Sledećg dana ga dobro operite u cediljki pod mlazom tekuće vode.

Stavite u posudu, pa dodajte 1 glavicu crnog luka, 1 crvenu papriku i 1 šargarepu, sve iseckano na kockice, kao i 2 kašike paradajz pirea, ulje i začine - suvu ili svežu mentu, piskavicu, 1 kašičicu aleve epaprike i so po želji.

Kolenicu operite i i napravite po dva proreza nožem, posipajte alevu papriku i stavite u grne sa pasuljem.

Sipajte vodu, tako da ogrezne, a onda poklopite i stavite u rernu na 180 stepeni oko sat vremena.

Zatim pecite pasulj u grnetu još 2 sata na 150 stepeni dok voda ne ispari.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar