Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu

Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Da li znate za šta ćete danas koristiti ekspres lonac? - Za ukusni pasulj sa kolenicom"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, očišćena od kostiju
  • beli pasulj - 500 g
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 3 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • divlja nana
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se obavezno namoči u hladnu vodu uveče.

Stavite ga u šerpu da provri, operite i procedite, stavite ga u ekspres lonac.

Operite kolenicu i poslušite he, propržite je u dubokoj šerpi sa zagrejanim uljem sa svih strana. Sipajte vodu, zatvorite poklopac šerpe i stavite na ringlu, kuvajte 30 minuta, nakon što ventil počne da šišti.

U šerpi u kojoj ste propržili kolenicu, propržite očišćeno, oprano i sitno iseckano povrće, dodajte brašno i alevu papriku, izmešajte i sipajte u šerpu u pasulj, koja se otvara nakon što pritisak spadne i ventil ne stvara zvuk.

Dobro promešajte i dodajte sitno iseckanu divlju nanu, posolite ukoliko je potrebno i kuvajte dok ne bude gotovo, ali već sa otvorenom šerpom.

Brza i veoma ukusna čorba od pasulja.

Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: