Način pripreme
Pasulj se obavezno namoči u hladnu vodu uveče.
Stavite ga u šerpu da provri, operite i procedite, stavite ga u ekspres lonac.
Operite kolenicu i poslušite he, propržite je u dubokoj šerpi sa zagrejanim uljem sa svih strana. Sipajte vodu, zatvorite poklopac šerpe i stavite na ringlu, kuvajte 30 minuta, nakon što ventil počne da šišti.
U šerpi u kojoj ste propržili kolenicu, propržite očišćeno, oprano i sitno iseckano povrće, dodajte brašno i alevu papriku, izmešajte i sipajte u šerpu u pasulj, koja se otvara nakon što pritisak spadne i ventil ne stvara zvuk.
Dobro promešajte i dodajte sitno iseckanu divlju nanu, posolite ukoliko je potrebno i kuvajte dok ne bude gotovo, ali već sa otvorenom šerpom.
Brza i veoma ukusna čorba od pasulja.
Beli pasulj sa kolenicom u ekspres loncu je gotov.