Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Domaće kifle sa belim lukom

Domaće kifle sa belim lukom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Domaće kifle sa belim lukom
Fotografije: Lenka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
4
"Ukusne aromatične kifle - kako da im odolimo?"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 250 g
  • so - 5 g
  • instant kvasac - 1 kom.
  • šećer - 1 k.k.
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • voda - 180 ml
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • mocarela - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu brašno, šećer i kvasac. Pomešajte sa toplom vodom. Testu dodati ulje i mesiti 5 minuta da umesite glatko testo. Testo pouljiti i ostaviti 2 sata da odstoji.

Nakon toga podeliti testo na dva dela. Odvojiti čenove belog luka i premazati ga maslinovim uljem. Staviti u rernu na 200 stepeni da poprimi zlatnu boju. Kad se ispeče skinuti opnu i dodati testu.

Iseckati kockice mocarele i takođe umesiti u testo. ostaviti u plehu da odstoji 1 sat.

Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Hvala velko.
30.03.2021 14:15
Ivana Mirković
Ivana Mirković
Odlično meko testo.
30.03.2021 10:45