Način pripreme
U veliki lonac sipati vodu i posoliti je, kada voda provri sipati špagete i kuvati ih po uputstvu sa pakovanja.
Pančetu odvojiti od donje kore iseckati na tanke trakice, staviti sve u vok, na nižu, do srednju temperaturu kako bi pančeta pustila svoju masnoću, a da ne zagori.
U prethodno viljuškom izmućena jaja, dodati rendani sir i biber, a zatim dobro promešati.
Skuvanu testeninu sipati u vok sa slaninom i mešati kleštima za špagete, a zatim dodati 1 šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina (kada se testenina skuva, skloniti šerpu sa vruće ringle). Promešati.
U izmućena jaja i sir, dodati 1 šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina, brzo promešati i sipati u tiganj.
Vratiti na blagu vatru, sve mešati nežno i brzo pustite da se sos skuva, ali da ne postane kajgana.
Mešajte dok se krem ne zgusne.
Poslužite toplo.