Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Špikovani jagnjeći but sa belim lukom i biljem

Špikovani jagnjeći but sa belim lukom i biljem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Špikovani jagnjeći but sa belim lukom i biljem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
30/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
1
"Savršeno pečeno i veoma aromatično - upravo ovako treba da se sprema jagnjeći but"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • beli luk - 10 - 12 čenova
  • žalfija - sveža
  • majčina dušica - sveža
  • pesto - od bosiljka
  • maslac - 100 g
  • so
  • voda - 1 šolja
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Na površini jagnjećeg buta napravite proreze nožem. U svaku rupicu stavite čen belog luka, listove žalfije i majčinu dušicu.

Začinite solju. Stavite but u odgovarajući pleh. Zalijte belim vinom, premažite pestom od maslaca i bosiljka.

Pokrijte but folijom i ostavite u frižideru oko 7-8 sati. Dodajte vodu, pleh dobro umotajte aluminijumskom folijom.

Stavite pleh u rernu i pecite oko 3 sata na laganoj vatri.

Pečenu jagnjetinu testirajte viljuškom i ako je mekano, uklonite foliju i pecite dok ne porumeni.

Špikovani jagnjeći but sa belim lukom i začinskim biljem je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: