Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Francuska seoska torta sa keksom i slatkom od šljiva

Francuska seoska torta sa keksom i slatkom od šljiva

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Francuska seoska torta sa keksom i slatkom od šljiva
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Jedna malo drugačija francuska seoska torta, sigurni smo da ćete je i vi odobriti"

Potrebni sastojci

  • keks - 330 g
  • za krem
  • tečna pavlaka - 200 g
  • kisela pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika
  • med - 3 supene kašike
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • slatko - 1 tegla od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom uj prahu, rendanom korom od limuna i meodm, dobro promešajte.

Posebno umutite tečnu slatku pavlaku na mekan krem i dodajte u kiselu pavlaku, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U pleh (ja sam koristila kalup za torte sa dnom koje se skida) sipajte 2-3 supene kašike krema od pavlake i porešajte zbijeno keks odozgo.

Ređajte krem, nekoliko kašika slaktog i ponovo keks, zavšršite kremom. U blenderu sameljite krupnije 2-3 keksa i pospote tortu odozgo.

Ostavite tortu da se stegne, sklonite ivice kalupa i pospite tortu preostalim keksom sa strane.

Čuvajte tortu od keksa ne manje od 8 sati u frižider uda upije krem i da keks omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: