Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran sa krompirom u rerni

Šaran sa krompirom u rerni

petya yankovapetya yankova
Početnik
1
Šaran sa krompirom u rerni1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Nije vam potreban veliki šaran, već dva manja, malo krompira i mnogo meraka, ostalo je po receptu"

Potrebni sastojci

  • šaran - ne veći od 1, 5 kg
  • krompir - 1 kg
  • paradajz 6 - 7 kašika, iz konzerve
  • luk - 2 srednje velike glavice
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • selen
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti i iseče na kotletee. Ne treba da je veći od 1, 5 kg, jer mnogo masan.

Krompir se oljušti, iseče se na krugove i poređa se na dno namazane posude za pečenje. Preklapa se kao krljušt ribe. Odozgo se stavlja paradajz iz konzerve.

Posipa se isečen luk, beli luk i selen. Preko svega toga se poređaju kotleta šarana, dobro posoljene.

Sve to se peče dok ne bude gotovo u rerni na 200 stepeni, pri čemu se šaran okreće da se zapeče maksimalno. Ne stavlja se pod foliju, jer se onda riba skuva.

Uživajte u šaranu sa krompirom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: